ONTSTAAN RC THE PINK PANTERS

De oorsprong van de Rugbyclub The Pink Panthers ligt bij SVMD (Sport Vereniging Mariniers Doorn). SVMD is een vereniging die bedoeld is voor het beoefenen van diverse sporten door Mariniers en hun familie. Een rugbyteam op de been krijgen verloopt moeizaam doordat de mariniers regelmatig worden uitgezonden voor oefening in het buitenland. Daarom nemen de heer Abrahamse en de heer John Kenbeek medio 1979 het initiatief, om ter aanvulling van het mariniersteam, burgers te laten instromen binnen SVMD.  Het initiatief was succesvol. Al snel waren er circa 20 “burger gegadigden”. Na een jaar trainen was het team zover om met wedstrijden te beginnen. Eerst nog wat oefenwedstrijden gevolgd door meedoen met de rugbycompetitie. Na enkele jaren bleek het team nog bijna alleen maar uit “burgers” te bestaan. Hierdoor ontstond het idee om de rugbyafdeling te scheiden van SVMD. Dit gebeurden dan ook na verloop van tijd.

Op 13 Juli 1984 werd R.C. The Pink Panthers opgericht te Driebergen-Rijsenburg. In eerste instantie moest het rugbyveld gedeeld worden met de plaatselijke korfbalvereniging. Op de zaterdag gebruikte de korfbal het veld voor wedstrijden en op zondag vonden er rugby wedstrijden plaats. Door het intensieve gebruik van het veld en de groei van de rugby verenging, kregen we in 1989 een eigen speelveld toegewezen. De opvolgende jaren is er hard gewerkt aan de huidige faciliteiten zoals het clubhuis en trainingsmateriaal.

In 1998 werd als club een grote stap gezet door een jeugdafdeling op te zetten. Momenteel hebben we in elke jeugdcategorie 1 of meerdere teams en hebben we een groep enthousiaste koters.  Dit zijn kinderen van 4 tot 6 jaar die de vol energie de basis van rugby leren.

De club zoals hij nu staat kan worden omschreven als een echte familie club. Inmiddels zitten er meerdere generaties verbonden in de club en iedereen is welkom.

Kernwaarden

Respect

Wij gaan respectvol om met onze tegenstander, referee, elkaar en onze faciliteiten.

Discipline

In controle zijn op en buiten het veld.

Kameraadschap

Binnen, maar ook buiten het veld staan wij voor elkaar klaar.

Gastvrijheid

Gasten voelen zich welkom. Leden voelen zich thuis.

Sportieve ambitie

Wij proberen continu het beste uit ons zelf en ons team te halen met als doel om beter te worden in rugby.

Roze hart

Wij zijn betrokken en zetten ons in voor onze club.

brand
brand
brand
brand
brand
brand