28/09/2020 0 Comments

Update corona 28 september

Vanavond was er weer een nieuwe persconferentie vanuit de overheid waar nieuwe scherpe maatregelen zijn aangekondigd. Helaas zijn wij klaar met Corona, maar corona niet met ons.
Wij zijn gedwongen door de laatste aanscherping ook nieuwe regels te stellen voor onze rugbyclub.
Wij kunnen gelukkig blijven rugbyen en laten we met zijn allen er ook voor zorgen dat dit zo blijft!

De belangrijkste wijziging is dat ouders en toeschouwers helaas niet meer mogen komen tijdens trainingen en wedstrijden. Bij uitwedstrijden mogen de chauffeurs (ouders) wel blijven kijken. Zij zijn teambegeleiding. Daarnaast is onze sportkantine dicht tijdens trainingen en wedstrijden. Iedereen wordt verzocht om direct na de training en wedstrijden het terrein direct verlaten. Hier zal ook op worden gehandhaafd.

De belangrijkste regels op een rij:
• De belangrijkste regel blijft: Bij klachten blijf je thuis en houdt voor en na trainingen en wedstrijden de 1,5 meter aan.
• Het clubhuis is dicht, Ingang via het hek en registreer je bezoek met de QR code en aanmelding.
• Volg de aangegeven looproutes
• Kom in sportkleding naar de club en neem je eigen bidon mee. Kleedkamers zijn dicht.
• De kantine is gesloten voor en na wedstrijden en trainingen.
• Na een training en wedstrijd verlaat je direct het terrein.
• Ben je in afwachting van een test, dan blijf je thuis tot de uitslag bekend is.
• Ouders en toeschouwers zijn niet meer op het terrein toegestaan.
Bestuursleden/commissieleden, trainers, scheidsrechters en teammanagers mogen op het terrein aanwezig zijn als ze op dat moment een taak uitvoeren.
Spelers mogen uiteraard op het terrein aanwezig zijn, als zij daadwerkelijk trainen of wedstrijd spelen.
• Per team is er tijdens training en/of wedstrijd 1 teammanager aanwezig en die is direct corona verantwoordelijke van het team
Vanuit Rugby Nederland en onze Gemeente is nog geen bericht naar buiten gekomen naar aanleiding van de persconferentie. Wij weten dus ook nog niet of de huidige omstandigheden resulteren in verandering in de voortgang van de competitie. Wij houden Rugby Nederland en de Gemeente goed in de gaten, zodat wij jullie tijdig op de hoogte kunnen brengen indien er nog meer maatregelen genomen moeten worden.
Zoals we al eerder hebben gemeld: Alleen samen krijgen we corona onder controle, alleen samen zorgen we voor een volledig rugby seizoen. Laten we hier samen voor gaan!

Share :

Leave A Comment