Overlijdensbericht

13 augustus 2020

Begin deze week moesten we vernemen dat John Elzinga op 52 jarige leeftijd aan een hartaanval is overleden, tijdens een korte vakantie in Duitsland, opeens alles voorbij, ..

De wereld stond stil.

Begin jaren negentig kwam John voor het eerst op de club, John kwam de Pink Panthers versterken. Rugby was nieuw voor John, John was nieuw voor ons, maar de klik was er direct.

John was als Lock een vaste waarde in de scrum, een goede speler, een harde werker, op John kon je bouwen. Zo’n inzet verwachtte hij ook van anderen, werd er geklooid dan liet hij in woord en gebaar merken teleurgesteld te zijn.

John liep tegen een meisje aan en verdween voor een aantal jaar naar de UK. Het rugbyen had hem zo te pakken dat hij ook daar aan de slag ging. Tijdens een rugbytour hebben we hem en zijn club nog bezocht. Dat John een Roze hart had, bleek uit het feit dat hij na zijn UK uitstap, terugkwam bij de Panthers. Hij had in die twee jaar veel geleerd, was echt goed geworden, hij had makkelijk hoger kunnen spelen maar koos gelukkig voor onze club.

John kon genieten van het rugbyspel tesamen met zijn maten, voor, tijdens en na de training en wedstrijd. Op diverse tours was John aanwezig, destijds regelmatig op skivakanties met Rugbymaten, met John erbij was je in goed gezelschap.

© RC The Pink Panthers is online met BOX77